fredag 12 mars 2010

Såhär gör jag världens godaste morotskaka, som absolut är värd tiden som krävs:

Ingredienser

20 bitar

ca 300 g morötter,
100 g smör
4 ägg
3 dl råsocker
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 tsk stött eller mald kardemumma

 



Frosting:
50 g rumsvarmt smör
250 g Kesella kvarg, lätt
1 dl florsocker
rivet skal av 1 apelsin

Garnering:
1/2 dl strössel

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skala och riv morötterna fint. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner morötter och smör. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kardemumma. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad liten långpanna eller form, 25x30 cm. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan kallna. Smält smöret till frostingen och låt det svalna av. Rör ner kvarg, florsocker och apelsinskal. Bred frostingen över kakan och låt den stelna i kylen. Strö över strössel. Skär kakan i 20 bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar