måndag 12 april 2010

Laktosfria muffins - grundrecept.

Recept är taget (och modifierat) ur Leila Lindholms bok A Piece of Cake. Till 12 stora behövs:

100 g (laktosfritt) smör
2 dl (laktosfri) mjölk
Skal av en citron
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Smält smöret och tillsätt mjölk och citronskal. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner den ljumma vätskan. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten. Fyll muffinsformar till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.

Jag har spritsat mina muffins med sockerkristyr och strösslat med jordgubbsströssel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar