Trippelchokladpannkakor
4–6 portioner
4–6 portioner
4,75 dl vetemjöl (285 g)
2 dl kakaopulver (75 g)
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2/3 dl strösocker (55 g)
2 dl mjölk
1,25 dl gammaldags mjölk
2 ägg, gulor och vitor separerade
30 g osaltat smör, smält och avsvalnat
0,5 tsk salt
100 g mörk choklad, hackad
100 g vit choklad, hackad
Varm chokladsås
Vit chokladyoghurt:
150 g vit choklad
4 msk grekisk yoghurt
Varm chokladsås (5 dl):
3 dl vispgrädde
1 msk konjak
250 g mörk choklad i bitar
1 msk ljus sirap
30 g osaltat smör
Gör så här:
1. Sikta ned mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och socker i en bunke.
2. Häll mjölk, gammaldags mjölk, äggulor och smör i en annan rymlig skål och vispa noga. Tillsätt mjölblandningen och blanda väl.
3. Häll äggvitor och salt i en ren skål och vispa till hårt skum. Tillsätt 1 msk av äggvitorna i chokladblandningen och rör tills den är upplöst. Rör sedan försiktigt ned resten av äggvitorna och sist chokladhacket.
4. Hetta upp plättlaggen, pannkakslaggen eller stekpannan till strax över medelvärme. Sänk därefter värmen. Lägg, för 1 pannkaka, cirka 0,25 dl av smeten i pannan. Grädda 3–4 pannkakor åt gången på svag värme i ungefär 1 minut eller tills små bubblor börjar synas på översidan. Vänd pannkakorna och stek på andra sidan i 1 minut. Lägg över på ett fat och håll varma i ugn på svag värme medan resten steks.
Chokladyoghurten:
1. Lägg den vita chokladen i ett vattenbad och smält den långsamt.
2. Dra bort kastrullen från värmen och låt svalna en aning.
3. Rör ned yoghurten tills smeten är jämn och slät.
4. Servera tillsammans med pannkakorna och varm chokladsås.
Varm chokladsås:
1. Häll grädde och konjak i en kastrull och hetta upp till strax under kokpunkten.
2. Tillsätt choklad, sirap samt smör och rör tills chokladen smält och såsen är slät och blank.
Hej e jag trög eller men jag fattar inte hur man gör för att läsa jätte gammla inlägg????
SvaraRaderaRota i arkivet går bara till dec 09 men om man vill gå längre tillbaka då?? går inte det
Sorry för dom dumma frågorna =)
vad synd, varför gjorde du det? jag tyckte det fanns massa kul att läsa och gammla kort e alltid kul.
SvaraRaderaKram