onsdag 5 maj 2010

En del frågar om soppdieten och receptet, så jag lägger ut det här nu. Dock finns det en del varningar att utfärda kring denna diet, precis som kring andra. Man ska inte gå på denna diet om man lider av ätstörningar, diabetes eller mår illa av den. Och så kan jag spontant tycka att man ska ha syftet klart för sig. Jag använde den som en detoxmetod i ett försök att rensa kroppen från skit. Man ska försöka undvika kaffe och värktabletter under veckan, just för att kroppen ska göra sig av med gifter. Om man ska gå ner i vikt kan det vara trevligt att veta från början att man går upp lika fort igen om man börjar äta som innan igen. Men om man överväger att lägga om kosten kanske soppan kan vara till en initial fördel. Man kan tappa ganska många kilon under dietveckan och då förstår man kanske själv att det är viktigt som fan att dricka mycket vatten, samt att inte börja hetsäta efter veckans slut. Här kommer receptet i alla fall och jag kanske ska tillägga att för mig, som älskade soppan - funkade dieten utmärkt. Jag var trött de två första dagarna men piggnade till ordentligt på tredje dagen (fick väl en kolhydratchock kanske). Det viktigaste var att det blev en hel vecka utan lågt blodsocker eller sockerfall.

6 stora gula lökar
2 burkar konserverade tomater 800 gr
1 mellanstort vitkålshuvud
2 påsar löksoppa
2 gröna paprikor
4-6 morötter
1 selleristjälk
2 tärningar grönsaksbuljong, persilja, örtkryddor


Beredning:
Ansa och skär grönsakerna i skivor eller bitar.
Lägg den i en gryta 8-10 l.
Strö över med löksoppa och lägg i buljongtärningarna.
Häll i vatten så att det gott och väl täcker.
Koka ca 30-40 min.
Smaka av med soja om du vill.
Mixa ihop allt till en slät soppa.

Dag 1 Soppa i stora mängder. Ät alla sorters frukter så mycket du orkar men inte bananer.

Dag 2 Alla sorters grönsaker, hur mycket som helst, kokta eller färska. I dag skall du undvika ärtor, säd och bönor. Soppa i stora mängder.

Dag 3 Alla sorters frukt och grönsaker. I dag dock ej banan eller potatis. Soppa hur mycket som helst.

Dag 4 Soppa! Ät 5-8 bananer och drick 5-8 glas lättmjölk.

Dag 5 Ät 5-6 tomater och c:a 300 g nötkött. Mycket soppa!

Dag 6 Ät kokt fisk så mycket du orkar samt olika grönsaker utöver soppan som vanligt.

Dag 7 Ät så mycket du vill av mörkt ris, grönsaker (kokta eller råa), sockerfria safter, te eller kaffe utan socker. Ingen soppa dag 7.


3 kommentarer:

  1. även om syftet inte va viktnedgång gick du kanske ner nåt???

    SvaraRadera
  2. Har funderat över att prova detta, hur länge åt du efter den här dieten? Jag vill gå ner i vikt så snabbt som möjligt och ca 5 kilo på en vecka verkar otroligt! :)

    SvaraRadera