onsdag 21 april 2010

At your service: chokladbrownies med ett täcke av chokladsås. (Funkar ypperligt med laktosfria prylar receptet igenom.)

Brownies med chokladsås
24 bitar
Tid 45 minuter

Ingredienser:
3 st ägg
140 g smör smält smör
225 gr socker
30 gr kakao
30 gr ljus sirap
1 gr salt
5 gr vaniljextrakt
110 gr vetemjöl
4 gr bakpulver (ca 1 tsk)

Chokladsås
1,5 dl grädde
85 gr blockchoklad av hög kvalitet
20 gr socker

1. Blanda socker, sirap, salt, choklad och vaniljextrakt i det smälta smöret.
2. Vispa äggen lätt och blanda med chokladsmeten, vänd sedan försiktigt ned mjöl och bakpulver till en slät smet
3. Klä en fyrkantig ugnsform (ca 30x25 cm) med bakplåtspapper och smörj det med lite smör eller olja. Slå i smeten och grädda ca 20 minuter i 175 graders ugn. Kontrollera med sticka, kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt brownien kallna i rumstemperatur, skär i bitar och servera med chokladsåsen på.

Chokladsås
Koka upp grädden, rör ned socker och den hackade chokladen.
Rör till all choklad smält och du har en slät sås.

2 kommentarer: