Ingredienser
ca 40 st
100 g rumsvarmt smör1 dl strösocker
1 msk sirap
2 1/2 dl (150 g) vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/2 dl (25 g) hackad sötmandel eller nötter
Gör så här
Rör smör, socker och sirap mjukt och poröst med elvisp, använd visparna. Blanda mjöl, bikarbonat och sötmandel. Rör ner det i bunken. Vispa snabbt ihop degen på låg hastighet. Sluta vispa när det blivit en smulig deg. Tryck ihop degen med handen i bunken.Ta upp degen på köksbänken. Forma den till en rulle som är tjock som ett kvastskaft. Vira in den i plastfolie och låt den ligga i kylen i ca 2 timmar. Det går bra att låta degen ligga kvar i kylen över natten.Sätt ugnen på 200˚C. Skär degrullen med vass kniv i knappt 1/2 cm tjocka skivor. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 7-10 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
ever tänkt på att pyssla ihop en kakbok????
SvaraRaderaHaha, ja det hade varit något - men nu är de flesta recepten befintliga.
SvaraRaderaDu verkar riktigt squillad i det du gör.
SvaraRaderaMan blir sugen på både det ena och det andra på din sida.
:D
Kanske ska passa på och baka lite när man går hemma och skrotar...
SvaraRadera