Om det rör sig om riktigt god mat, då kan jag äta den flera dagar i sträck. Som redan skrivet så älskade jag Tessis mat igår. Idag gjorde jag ett försök att efterlikna huvudrätten. Jag spenderade några timmar i köket och samtidigt som jag med hjälp av smaken i minnet - samt några tjuvkik under gårdagen, improviserade fram stora biffar med soltorkade tomater, rödlök och fetaost - vevade jag ihop en pannacotta med halloncoulis. Allt blev lyckat och nu är jag mättast längs hela östkusten. Mat i kombination med en skräckfilm är inget problem, tittade på And soon the darkness som blivit ordentligt nedkritiserad. Men jag tyckte att den var helt okej och absolut sevärd. Jag ska nog fortsätta tanka filmer med sämre omdömen, de brukar falla mig i smaken.
Mat. Utan nyttighetsrang.
Och världens bästa vitlöksrivare förresten. I gjutjärn. Skeppshult.
Den där pannacottan såg grymt god ut! :)
SvaraRaderaDet var en riktigt välsmakande... Energikick. ;)
SvaraRaderaMen men men.... ett litet recept tack??? Vad är det för kall sås? Ser asgott ut. Tipsa snälla. Behöver ju inte vara exakta mått liksom.
SvaraRaderadet där såg ju INTE fel ut!
SvaraRaderamums!
Kram
Fast dina var godare, Tessi. ;)
SvaraRaderaEvelina: Jag tog 800 gram nötfärs och blandade med tomatpuré, lite olja, en hackad rödlök, en riven vitlök, smulad fetaost samt soltorkade tomater klippt i bitar. Formade alltihop till stora bollar, vilket inte alls hade varit nödvändigt. De hade gärna fått vara lite mindre. Sen försteka innan de fick stekas ordentligt i ugn. Jag slog över en deciliter grädde när de skulle in i ugnen.
Den kalla såsen är creme fraiche, salt peppar och en (!) riven vitlök. Riktigt dominerande vitlökssmak på allt, men jag älskar det. :P
Tack som fan för tipset! Så härligt med lite matinspiration. Mer av det i denna redan underbara blogg :D
SvaraRadera