Redan i förmiddags satte jag igång med cheesecaken, tur var väl det eftersom jag senare skulle doppa ena handen i smältlim och bli ordentligt reumatisk i den andra. I alla fall, jag gjorde min cheesecake enligt nedan instruktioner. Jag improviserade lite, till kakans fördel tydligen. Jag bytte ut digestivekex mot Maryland cookies med chokladbitar i och för att bryta den troligen övermäktiga sötsmaken tog jag mig friheten att riva i lite limeskal samt pressa i juice från frukten. Och. Den. Blev. Så god! Helt klart värd att vänta åtta timmar på. Och i och med att det är en fryst variant så slog det mig att jag alltid kan ha cheesecake i frysen - roligare att bjuda på än en uppvärmd bulle.
200g Philadelphiaost
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 dl socker
3 dl vispgrädde
Ett paket Maryland cookies med chokladbitar i
1 lime
Rör ihop ost, socker och äggulor. (Jag lät smeten vara lite klumpig, det blev riktigt bra i slutändan). Riv skalet av en lime i smeten, samt pressa ur juicen.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Vispa grädden för sig, hårt.
Vänd försiktigt ned grädden och äggvitorna i den limesmeten.
Häll massan i en plastfolieklädd form med löstagbar botten som du smulat sönder kexen i. Avsluta med att, strö över krossade kex.
Ställ i frysen i 7-8 timmar. Enligt andra anvisningar ska den tas ur frysen cirka 45 minuter innan servering, men personligen tyckte jag att den var godast att äta när den tagits direkt ur frysen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar