Jag har inte ens ätit frukost än, men det gör jag i och för sig sällan på helgerna. Ändå är det full fart här. Sprit ska det vara, inte att hälla i sig - men mer än gärna i bakverk och desserter. Mums!
Dajmtryffel
40 Bitar
1 dl vispgrädde
50 gram smör
300 gram mörk choklad, minst 50% kakaohalt
1 dl Kesella
2 msk konjak eller likör
ca 100 gram dajm
kakao
Gör så här
Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Bryt chokladen i bitar, rör ner i grädden och låt smälta. Rör i Kesella och konjak. Låt smeten kallna i kylen ca 1/2 tim. Hacka dajm och rör ner. Häll smeten i en form, 10 x 15 cm och låt stelna i kylen ca 1 tim. Skär i bitar eller forma tryffeln till runda kulor. Pudra över kakao och förvara kallt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar