lördag 22 maj 2010

Den här pajen kunde få bittert tillstånd att vända totalt:

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.
  • 125 gram smör (eller margarin)
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,75 dl råsocker
  • 100 gram blockchoklad
  • 4 deciliter hallon

Gör så här

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa.
Smöra en ugnssäker form. Lägg i hallonen och sockra lite lätt. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl.
Hacka chokladen grovt med en kniv. Fördela chokladen över hallonen men spara två matskedar.
Täck hallonen med mjölblandningen och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.
Ta ut innan pajen fått för kraftig färg och lägg på hackad choklad som får smälta ut innan pajen serveras, ljummen eller varm.

Jag gjorde en himla simpel vaniljsås till, enligt följande anvisningar:

Du behöver

  • 2 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

Blanda ihop allt utom vaniljsockret i en kastrull och låt såsen sjuda upp under omrörning.
När det har svalnat tillsätts vaniljsockret.

3 kommentarer:

  1. MUMS! Blir lite äckligt bara när du inte har rubriker mellan inläggen så håret hamnade längst ner! :)

    SvaraRadera
  2. HAHAHAHA, det bör korrigeras. ;)

    SvaraRadera
  3. Vissa delar av den här bloggen borde varudeklareras som fettbildande. Eller njutningsfulla

    SvaraRadera