måndag 22 mars 2010

Inte schysst av morsan att göra potatismos när ungen kräks av det. Tycker han alltså. Jag har ju varit fullt medveten om hans avsmak för potatismos sedan han först provade det. Men jag tyckte att han kunde käka korv med bröd eller liknande ikväll. Då blev han tvärsned för första gången någonsin, (när det handlar om mat. Sur har han blivit förr.) Så nu har jag gjort raggmunkar istället, det uppskattas av både mamma och barn.
 

Ingredienser

4 port

2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
800 g fast potatis
smör

Till servering:

fläsk eller bacon
lingonsylt

Gör så här

Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Skala potatisen och riv den grovt direkt ner i äggsmeten. Smält lite smör i en stekpanna så att det blir ljusgult. Klicka och bred ut smeten i stekpannan. Beräkna ca 1/2 dl smet per raggmunk. Stek raggmunkarna någon minut på varje sida så att de blir gyllene bruna

1 kommentar: