Till muffinsen:
* 100 gram smör (riktigt 80 % smör rek.)
* 2,5 dl strösocker (originalreceptet har 3 dl, men det blir för sockrigt enligt mig)
* 2 ägg
* 1,5 dl vetemjöl
* 4 msk kakao
* 1,5 tsk vaniljsocker
* 1 krm salt
* Muffinsformar, stora eller små.
* Florsocker till garnering
Till fyllningen:
* 50 gram smör (riktigt 80 % smör rek.)
* 2 msk strösocker
* 1 tsk vetemjöl
* 2 tsk kakao
* 0,5 dl grädde (visp eller mellan)
* 0,5 dl mjölk
KLADDMUFFINS
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Tag kastrullen från plattan.
4. Vispa ihop socker och ägg i en bunke. Använd en manuell visp eller en matsked.
5. Vispa ner övriga ingredienser, samt det smälta smöret..
6. Placera muffinsformar på en plåt. Fyll formarna med smet till ungefär hälften.
7. Grädda muffinsen ca 15-20 minuter, mitt i ugnen i 160 grader. Testa med sticka efter knappt 15 minuter. Har du små muffinsformar riskerar muffinsen att bli torra om du gräddar längre än 15 minuter. Stora amerikanska muffins kan dock kräva över 20 minuter.
8. Kakorna sjunker ihop lite när de svalnat en stund. I fördjupningen lägger man fyllningen.
FYLLNING
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Tillsätt grädde och mjölk till smöret.
3. Blanda ihop övriga ingredienser i en liten skål eller kopp (detta gör det lättare att undvika klumpar senare). Se speciellt till så att kakaon blandar sig. Rör ner i omgångar i det smälta smöret.
4. Låt fyllningen småkoka tills den tjocknar något.
5. Vispa regelbundet med en visp, det bränner lätt!
6. Häll fyllningen på muffinsen, när muffinsen har svalnat något och en fördjupning har bildats.
går dom snabbt att göra?
SvaraRaderaJa, fem, tio minuter att slänga ihop och sedan snabb gräddning på det. :)
SvaraRaderaVerkar döödligt gott...
SvaraRadera