Blåbärspannacotta
4 portioner
1 1/2 gelatinblad
2 dl blåbär, färska eller frysta (jag varvar dessa med hallon)
3 dl grädde
1 tsk socker
1 vaniljstång eller 1/2 tsk vaniljpulver
Eventuellt blåbär till dekoration
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5–10 minuter. Lägg blåbären i en kastrull tillsammans med grädde och socker. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Tillsätt dessa eller vaniljpulver om du använder det.
Låt blandningen koka upp och sedan sjuda på svag värme cirka 10 minuter. Mosa gärna blåbären lite extra med slev. Ta av kastrullen från värmen, krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma blåbärsgrädden.
Fördela i fyra portionsglas eller skålar och låt stå i kylen ett par timmar tills pannacottan har stelnat.
Sjukt gott med pannacotta! :)
SvaraRadera