söndag 20 december 2009

Och, när vi ändå är i farten; Någon efterfrågade recept på snickerskaka, så jag delar med mig av det jag brukar följa. Snickerskaka är ett måste vid jul för mig, helst mammas.


1 l rice crispies
1 dl kokos
1 tsk vaniljsocker
1 burk jordnötssmör
1 dl strösocker
2 dl sirap
200 gram ljus choklad
Blanda rice crispies, kokos och vaniljsocker i en bunke. Värm jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull - det får inte koka! Blanda ner det varma i bunken. Bred ut massan på bakplåtspapper och ha på smält choklad. Kyl kakan och skär den därefter i bitar.

7 kommentarer:

  1. Åh, jag har alltid gjort mina med cornflakes. Fast iofs så är det nog för vi har glutenallergiker i huset ;)

    SvaraRadera
  2. då är det väl bara att packa sig iväg till kiosken och köpa goooooodis (fick ju ett väldigt sötsug helt plötsligt) :)

    SvaraRadera
  3. Åååhhhhhhh så gott! :D Det här ska göra ikväll..

    SvaraRadera
  4. Men de är supergoda med cornflakes också ju. :)

    SvaraRadera
  5. Jag skulle gärna haft lite mer smält choklad ovanpå... Så 300 gram skulle vara perfekt.. :D

    SvaraRadera
  6. Men släng på mer då! Jävla gottegrisar.

    SvaraRadera